tirsdag, januar 12, 2010

Negative tanker og sykdom

Mira Craig sier til VG at "sykdom kan skyldes negative tanker" . Hun tror mye på helberedelse, og hun tar ikke medisin om det egentlig ikke er noe som er galt.

I dag er det et fint hylekor ute og fordømmer Mira Craig i samme avis. Men ærlig talt - hvorfor bryr seg. Selv folk som jobber i VGs rampelysavdeling vet at Mira Craig kan skrive låter, og ikke vet det fnugg om medisin. Det er derfor hun deltar med låter i Melodi Grand Prix, og ikke sitter og skriver resepter på positive tanker og selvhelberedelse på et fastlegekontor.

Men takk til VG, som gjør at folk kan føle seg hakke litt klokere enn de som lager sånne tullesaker som dette. Ikke en dag uten!

6 kommentarer:

Vegetish sa...

Mira har jo absolutt noe rett i hva hun sier, også fra et vitenskapelig synspunkt.

Negative tanker kan føre til nedstemthet og depresivitet, som igjen kan føre til en fysiologisk stressrespons, som kan ha en inflytelse på utviklingen av kreft.

Dette bør ikke være en overraskelse.

rikets røst sa...

mira burde gjort et lite reseach for å si noe slikt. ikke komme bullshit om ting hun ikke vet noe om. stoler mer på en lege enn mira når det gjelder sjukdom. hun tok sikkert den velkjente stagedownen pga negative tanker kan jeg tenke meg. fallet kan ikke ha fororsaket skader i bena hvertfall (ironi)

Unknown sa...

Om det Craig sier er tilfelle, hvorfor har ikke personer med depresjoner etc, mer kreft en andre?

Anonym sa...

jsa0100 - kloke ord!

Azuritt sa...

Jeg velger å tolke det slik at det hun mener er at ved negative tanker og en negativ sinnstilstand, gjør kroppen, og sinnet, mindre motstandsdyktig ift sykdom.
Sinnstilstanden former livskvaliteten, og en god livskvalitet gjør at man takler dårlige ting bedre, mens en dårlig livskvalitet, gjør at man kanskje gir lettere opp.
Har selv sett folk med kreft "svinne hen" og tape kampen fordi de aldri tok opp kampen, mens andre med samme type, forholdt seg positiv og tok opp kampen, og vant.

Tjukken sa...

Det er vel en sammenheng mellom sinnstilstand og fysisk helse. Tenk positivt og vær glad så blir helsen også bedre. Det er ikke mere mystisk enn det. Hva som kom først av høna og egget derimot er usikkert med de henger jo også sammen.
Alternativfolket trekker inn et åndeunivers i slike sammenhenger. Dette kan hverken bevises eller motbevises.