torsdag, august 11, 2011

Media vurderer innsatsen til politiet og andre

En rekke medier og andre vurderer nå innsatsen til politiet og andre etater. Mange krever svar, ikke minst pårørende. Dette er en debatt vi må regne med kommer, og det er helt greit. At det kan ha blitt gjort feilvurderinger, det skal vi ikke se bort ifra.

Likevel. Da bomben gikk av i Oslo, rykket en rekke forskjellige etater ut. Ambulanser, helsepersonell, brannvesen (til tross for at de ble rammet av bomben) og politi var raskt på plass for å hjelpe i en kaotisk og uoversiktlig situasjon, der man ikke visste hva som kom til å møte en, ei heller til å skje. Væpnede soldater fra Garden voktet Oslo og viktige samfunninstitusjoner i timene etter bomben. Og så kom meldingene fra Utøya, hvor mange campingfolk brukte småbåter for å plukke opp AUFere på flukt fra gjerningsmannen. Og ikke minst - hvor mange AUF´ere og medlemmer av Norsk Folkehjelp gjorde det de kunne for å redde hverandre.

Felles for veldig mange av de som rykket ut 22. juli, var at de visste at de risikerte livet. At det kunne komme en ny bombe. At de kunne bli skutt. Kjære politifolk, helsepersonell, ambulanser, militære, brannfolk og alle dere andre. Tusen takk for innsatsen dere gjorde. Dere gjør at vi andre kan føle oss trygge. Nok en gang, tusen takk!

2 kommentarer:

Kjell Fagermoen sa...

Tiltredes av hele mitt hjerte!!

Jenny sa...

Endelig noen som tar bladet fra munnen. Tiltredes! Alt var kanskje ikke perfekt, men så er vi heldigvis ikke vant til slikt i vårt lille land.