søndag, juli 24, 2011

Vi elsker vårt demokrati, det viser vi ved å delta i det. Gjør det du også!

I dagene etter den tragiske og uvirkelige terrorhandlingen, som har rammet regjeringskvartalet og deltakerne på AUFs sommerleir på Utøya, har vi alle hatt behov for å gjøre noe. Vi har stått sammen i sorg. Vi har stått sammen i forferdelsen over at noen kunne finne på noe så ondt. Vi har stått sammen i vår sorg og medfølelse for de som mistet sine liv, de som i dag enda kjemper for sine liv og pårørende og venner som er rammet.

Mange tenner lys, ber og bruker sosiale medier for å vise sin støtte til de som er rammet. Selv har jeg i dag vært i kirken og deltatt på en markering, og tent lys. Samholdet føles godt.

Det var vårt demokrati, vårt styresett og vårt samfunn som ble angrepet. I denne stunden ser vi at samfunnet styres av gode ledere, statsministeren, Kong Harald, ordføreren i Oslo, Frps leder Siv Jensen som sier at vi dag er vi alle AUF´ere, og de andre partilederne som også viser at vi står sammen.

Vi kan alle være med å gjøre denne usle gjerningsmannen til en taper for vår kjærlighet og varme til vårt demokrati og vårt land. 

Jeg har derfor to oppfordringer til alle som vil hedre ofrene for bomben i Oslo og skytingen på Utøya.

1. Delta i valget
Jeg oppfordrer derfor alle til å si forplikte seg til å stemme i årets valg. Du stemmer på det partiet du føler mest nærhet til. Dette er den viktigste oppfordringen. 

På Facebook kan man melde seg inn i den nøytrale gruppen "Bruk stemmeretten din 12. september 2011 - ta del i demokratiet"


2. Meld deg inn i et politisk parti
Det er det samme hvilket av våre demokratiske partier du melder deg inn i. Meld deg inn i det partiet som du føler er nærmest det du står for.

Det sies best med Inger Hagerups ord, siste vers i diktet Aust-Vågøy, 1941
Står tusen andre samlet
i seil og naken tross.
Å, døde kamerater,
de kuer aldri oss.

La oss være tusener som samler oss i forsvar for vårt demokrati.
Del gjerne dette innlegget med dine venner på facebook og twitter, og andre sosiale medier.

Oversikt over partier i Norge, og hvor du kan melde deg inn:

Ingen kommentarer: