onsdag, juni 24, 2009

Frp og Krekar - valgflesk på St.Hans

Frp vil sette Mullah Krekar i forvaring i løpet av de 100 første dagene med Jensen som statsminister. Det melder TV2 i dag Dette er ikke bare det første valgløftet fra FRP. Det er også det første løftebruddet dersom de faktisk skulle greie å komme seg inn i regjering.

Krekar har fått vedtak om utvisning til Irak, men vedtaket er suspendert fordi han risikerer dødsstraff i Irak. Krekar er også vurdert som en person som er en trussel mot rikets sikkerhet.

Det er få som ønsker at Krekar skal få bli i Norge. Jeg er ikke en av de. At Fremskrittspartiets leder Siv Jensen raser mot Mullahen er ikke overraskende. Løftet om å sette han i forvaring er definitivt mot bedre vitende. Fremskrittspartiet og Siv Jensen har ved to anledninger fremmet representantforslag om en egen lovparagraf (Lex Krekar) som gir hjemmel for å sette Krekar i forvaring. Sist gang var i 2007, og kun Fremskrittspartiet stemte for.

Siv Jensen vet at det i dag ikke fins hjemmel for å sette Krekar i forvaring, enten man vil eller ikke. Hun vet også at om hun skal være ansvarlig regjeringssjef og fremme et forslag om Lex Krekar, vil hun ikke komme unna vanlig prosedyre - utredning, høring på minst 3 mnd og lovbehandling i Stortinget. Før hun vet ordet av det er mer enn 100 dager gått. Og da gjenstår det enda å overbevise minst to-tre andre partier om at de bør stemme for et forslag de hittil har stemt ned. Årets første valgflesk er servert - og det viser seg å være en bløff.

Oppdatert 25.6!
Honnør til Erna Solberg som ovenfor tv2 slår klart fast at forvaring er ikke et politisk spørsmål, men et juridisk - og at ingen regjering kan gjøre dette på et par tre dager. Krekars advokat sier til Dagbladet at å putte folk i forvaring uten lov og dom strider mot folkerett og grunnlov.
Flott at noen avslører bløffen til FrP. Jeg synes at de burde forklare seg!

3 kommentarer:

Anonym sa...

"Årets første valgflesk er servert - og det viser seg å være en bløff."

Som om ikke eventyret og valgflesket til de rødgrønne ikke var en bløff..

Fler du deg ikke lurt der? Eller er det ikke så farlig med 88 valgbløffer?

Og bør vi ikke ha et samfund hvor de som er en "en trussel mot rikets sikkerhet." blir påpasset under sikkre forhold?

Eller liker du og godtar at de som "en trussel mot rikets sikkerhet." som du selv sier får reke fritt rundt ?

Har du overhode noen kritiske tanker til sikkerhet, ansvar og lovlydighet?

Det kan da ikke være valgflesk når Frp har prøvd å få lovforandringer fram, noe INGEN andre har turd å gjøre! Mao, er de andre redde, tiltaksløse, godtar en trussel på bekostning av rikets sikkerhet1 Slike vil du ha i en regjering??? Noen som ikke bryr seg om rikets sikkerhet??

Unknown sa...

Haha, veldig bra Sten! Jeg kjenner en sterk fristelse til å oppsøke valgbodene etter sommeren og spørre hvordan de har tenkt å få gjennomført dette på 100 dager! Jensen har i en del sammenhenger sagt at de ikke skal love ting de ikke kan holde, men det prinsippet ryker nok temmelig fort når valgflesket skal rulles ut.

Sten M. Berglund sa...

Jeg skal definitvt spørre om hvordan de skal klare det. Jeg er ikke så interessert i å beholde Krekar her i landet. Men jeg er interessert i å beholde rettsstaten. Den er viktigere for meg enn en Mullah som tusler rundt i Tøyen, og som sikkert er godt passa på mens han venter på hjemreisen skal bli mulig.